Presentation

Rita

Rohlin


Konst & Kultur

Presentation:


- Jag heter Rita Rohlin och är född i Malmö-Limhamn i en familj som genom generationer har målat, där några mer kända än andra. Jag har utbildat mig och arbetat med organisation och kulturkommunikation. År en typisk projektarbetare med många strängar på min lyra och är stolt över att ha varit både Övermarskalk vid Doktorspromotionen under fyra år i Lund och senare Information Manager för det första internationella militära musikaliska Tattoot i Ysatad. Jag bor i Ystad och är verksam i södra Skåne från Malmö i väst till Simrishamn i öst.


En del av utbildningen var att lära sig förstå olika sätt att se på konst och hur målningar och skulpturer kommunicerar med betraktaren. Under många år arbetade jag med ledarskapsutbildning i både Lund och Bryssel.


Sedan år 2000 har jag varit verksam som huvudredaktör och arbetat både med form och redaktörskap för fotoböcker, skrifter och årsboken ”ELBOGEN” i Malmö Kulturhistoriska Förening.


De senaste fem åren har jag också verkat som skribent, fotograf och huvudredaktör för

Ystad & Österlen, GUIDE som finns på alla turistbyråer i Skåne och hos många näringsidkare på Österlen och i sydöstra Skåne.


Som fotograf har jag producerat vykort över olika miljöer i Ystad och har tidigare genom mitt engagemang i föreningen "Öppna Sinnen" ställt ut mina målningar i acryl: ”Ögonblick” – alltid med ett eller flera ögon, ett ord eller mening på engelska, två hjärtan på höger sida och två fåglar i övre vänster hörn. Numera exponerar jag intressanta naturnära foto.


  • Foliering av flaskor är min senaste konstform som jag också exponerat på konstutställning bl. a. på Romeleåsens konstasalong 2017. Detta är en sofistikerad form av "Recyglage- Art".  Jag har utvecklat flaskidén genom att också och gravera och handmåla snapsglas - en konstform som jag sysslat med i större kvantiteter alltsedan 2005 och är glad att nu kunna visa upp en ny kollektion.


  • Även bokbinderi är en konstform som jag utövar sedan flera år tillbaka. I denna konstform har jag också utvecklat tekniken för att marmorera papper till omslagen.

Nyligen har jag färdigställt tio exemplar av min egen bok "Ett stänk av rött".
I ett senare skede av livet genom ett avgörande möte med Kenny Persson, Blomsterkungen No:1 i Simrishamn, fick jag utbildning som florist och har verkat som sådan tillsammans med honom fram till årskiftet 2018 då firman avvecklades och vi tillsammans istället valt att satsa på våra respektive konstformer på Galleri Kenny Persson på Stortorget i Simrishamn med start i slultet av februari 2018.Välkommen att se mina alster på "Galleri Kenny Persson" i SimrishamnVi målar och skapar även på beställning!

Kontakta migVälkommen att kontakta mig om Du har frågor eller funderingar

om min verksamhet inom konst & kultur

genom att skriva i nedanstående formulär.

 
 
 

Följ mig på Instagram


Kontakt

E-post: konst&kultur@ritarohlin.se

Telefon: (+46) 076  624 15 60

Rita Rohlin - Konst & Kultur

© Copyright. All Rights Reserved.

Rita Rohlin

Tack för att Du besöker min sida.

Välkommen att kontakta mig eller besöka "Galleri Kenny Persson"  på Stortorget 5 i Simrishamn.