Presentation

Presentation:


- Jag heter Rita Rohlin och är född i Malmö-Limhamn i en familj som genom generationer har målat, där några mer kända än andra. Jag har utbildat mig och arbetat med organisation och kulturkommunikation. År en typisk projektarbetare med många strängar på min lyra och är stolt över att ha varit både Övermarskalk vid Doktorspromotionen under fyra år i Lund och senare Information Manager för det första internationella militära musikaliska Tattoot i Ysatad. Jag bor i Ystad och är verksam i södra Skåne från Malmö i väst till Simrishamn i öst.


En del av utbildningen var att lära sig förstå olika sätt att se på konst och hur målningar och skulpturer kommunicerar med betraktaren. Under många år arbetade jag med ledarskapsutbildning i både Lund och Bryssel.  Är fil.mag. i ekonomi med organisation som huvudämne och kulturkommunikation som specialitet.


Sedan år 2000 har jag varit verksam som huvudredaktör och arbetat både med form och redaktörskap för fotoböcker, skrifter och årsboken ”ELBOGEN” i Malmö Kulturhistoriska Förening. Besök gärna hemsidan: www.elbogen.nu


Under sju år var jag verksam som skribent, fotograf och huvudredaktör för

Ystad & Österlen, GUIDE som fanns på alla turistbyråer i Skåne och hos många näringsidkare på Österlen och i sydöstra Skåne fram till och med 2019.


Som fotograf har jag producerat vykort över olika miljöer i Ystad och har tidigare genom mitt engagemang i föreningen "Öppna Sinnen" ställt ut mina målningar i acryl: ”Ögonblick” – alltid med ett eller flera ögon, ett ord eller mening på engelska, två hjärtan på höger sida och två fåglar i övre vänster hörn. Numera exponerar jag intressanta naturnära foto.


  • Foliering av flaskor är min senaste konstform som jag också exponerat på konstutställning bl. a. på Romeleåsens konstasalong 2017 och i Falsterbo och Skanör hos Galleri Engleson 2018 och 2019 samt på Caroli City 2021.  I Ystad har jag ställt ut på GourmetHörnan på gågatan och visat mina alster på Hos Morten. Detta är en sofistikerad form av "Recyglage- Art".  Jag har utvecklat flaskidén genom att också och gravera och handmåla snapsglas - en konstform som jag sysslat med i större kvantiteter alltsedan 2005 och är glad att nu kunna visa upp en nya kollektioner allt eftersom åren  löper på. Nu finns även mina sillakyssar (nubbeglas) som "Give-aways" i fina styckeförpackningar!


  • Även bokbinderi är en konstform som jag utövar sedan 2011. I denna konstform har jag också utvecklat tekniken för att marmorera papper till omslagen.

Nyligen har jag färdigställt tio exemplar av min egen bok "Ett stänk av rött" .

    • Musik, sång och spel är andra livsnjutningar som jag gärna delar med mig av.
I ett senare skede av livet genom ett avgörande möte med Kenny Persson, Blomsterkungen No:1 i Simrishamn, fick jag utbildning som florist och har verkat som sådan tillsammans med honom fram till årskiftet 2018 då firman avvecklades och vi tillsammans istället valde att satsa på våra respektive konstformer på Galleri Kenny Persson och på Rita Rohlin - Konst & KulturVälkommen att se mina alster även hos www.gallerikennypersson.se , på facebook som "Galleritas"  och såklart på olika utställningar.Vi målar och skapar även på beställning!

Kontakta migVälkommen att kontakta mig om Du har frågor eller funderingar

om min verksamhet inom konst & kultur

genom att skriva i nedanstående formulär.

 
 
 
 

Följ mig på Instagram